Doarper
Doarper

Over het bier en het brouwen

Alle Denekampers die zich hebben aangemeld voor het bierpanel bepalen samen welke stijlen bier er gebrouwen gaan worden en hoe ze moeten gaan smaken. We zijn in het voorjaar van 2021 gestart met twee stijlen bier, de twee die het meest populair zijn in Denekamp:

– Een romige Duitse Weizen 
– Een hoppig Blond bier Belgische stijl

In het najaar van 2021 is daar een derde stijl bijgekomen:

– Een vol donkere Dubbel

Het brouwen 
Voor het brouwen van het bier huren we brouwinstallaties elders in de omgeving. Dit kan bij meerdere brouwerijen in Twente. Voor deze eerste bieren hebben we gekozen voor brouwerij Huttenkloas in Albergen, een excellente brouwerij. 

Voor deze eerste Doarper-bieren kopen we nu nog de grondstoffen in, tot dat de recepten definitief zijn. Dan weten we welke granen we moeten gaan verbouwen op Denekampse grond. Vanaf 2022 brouwen we Doarper bier uit zoveel mogelijk lokaal in Denekamp verbouwde ingrediënten.

Verkrijgbaarheid 
De Doaper-bieren zijn verkrijgbaar bij de Denekampse supermarkten en in de horeca. 

Vanaf nu kan iedereen via deze site zijn of haar mening geven over de Doarper biertjes die hij of zij gedronken heeft. Aan de hand daarvan worden de recepten aangepast (of niet) en brouwen we opnieuw. Zodra het recept definitief is kunnen we de granen en hoppen gaan zaaien.

De ambitie is dan om de komende jaren het assortiment telkens uit te breiden en te brouwen met zoveel mogelijk in Denekamp verbouwde ingrediënten. In supermarkten en horeca in Denekamp en omgeving moeten de Doarper bieren dan altijd verkrijgbaar zijn.

in 2027 hebben we dan een mooi assortiment van Doarper bieren en zijn we klaar om het 750-jarig bestaan van ons mooie dorp groots te vieren!